צבע לשיר וקנית בגדים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/07/18 08:34 יט בתמוז התשעח

שאלה

כבוד הרב אני שואל על אישתי היא עושה צבע מידי חודש ביגלל שערות לבנות מותר לה ללכת ליצבוע את השיער וכבוד הרב מותר לנו לקנות בגדים ולא לחדש אותם אלא לשים אותם בצד עד שיסתיים תשעת הימים

תשובה

שלום.

צביעת שיער מותרת.

לגבי קניית בגדים - אם אלו בגדים פשוטים שאין מברכים עליהם שהחיינו, בוודאי שאפשר.

אם זהו בגד חשוב שמברכים עליו שהחיינו - אפשר להקל לקנות וללבוש אחרי תשע באב, כיון שאנו נוהגים לברך בשעת הלבישה ולא בשעת הקנייה.

כמובן, שזה לפני ראש חודש אב. מראש חודש ואיך לא קונים בגדים חדשים בכלל.

כל טוב