פסח במציאות ימינו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/05/19 01:29 כח בניסן התשעט

שאלה

כיום, כאשר הרבה אנשים משתמשים ברשתות החברתיות ולא כולם מקפידים על הלכות פסח, נוצר מצב שבו אדם מסוים מעלה תמונה של חמץ בפסח ואפשר להיחשף אליה.

האם במצב כזה יש לחשוש ל"בל יראה"? מה הדין במידה וראיתי את התמונה?

נ.ב שאלה דומה אפשר להעלות לגבי פרסומות באינטרנט, שלטי חוצות גדולים או סתם אנשים שרואים ברחוב.

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער שלא הספקתי לענות על שאלה זו בזמן.

אין איסור לראות חמץ. אמנם, אנחנו קוראים בתורה ״ולא ייראה לך חמץ בכל גבוליך״, אולם התורה שבעל פה לימדה שלא מדובר על מראה של חמץ, אלא על נוכחות של חמץ. מעבר לכך, גם אם הדבר היה אסור – לא היה איסור לראות חמץ בתמונות.

כל טוב