פגם הברית

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 03/04/19 22:14 כז באדר ב'

שאלה

שלום לרב , אני לצערי נפלתי לאיסור פגם הברית ואני לא יודע אייך לצאת מזה לתמיד !. ולאפשר על הכל ושזה לא יחזור לעולם ושאני , שלום!!! . ותודה רבה

תשובה

שלום רב,

העונג והזרע ימשיכו ללוות אותך עוד הרבה שנים .

ההתמודדות עם מרחבים אלו היא מורכבת לכל גבר שומר תורה ומצוות, תהליך רגשי ורוחני סביב מודעות לזרע , דורש לימוד והעמקה .

אל תראה בתנועה המינית שלך דבר שלילי ההפך הוא הנכון , היא תנועה חיובית שמקיימת את העולם מחד ומאפשרת עונג מאידך .

הכוחות שמבעבעים בך הם חיוניים , יש בך אנרגיה שלמה שאתה יכול גם לווסת אותה לאפיקים של יצירה וחדוה. ולכן צריך ללמוד ולהעמיק .

לצערי , איני יוכל דרך התכתבות אינטרנטית להעביר אותך תהליך שלם , וגם איני יכול לערוב לך לכלום , "הוצאת זרע לבטלה " אסורה מבחינה הלכתית ( לענ"ד דרבנן ) . ולא אתייחס כרגע לדברי הקבלה .

למעשה:

1. אני יוכל להמליץ לך לקרוא את חוברת "ברכת הבנים" של הרב דב ברקוביץ בתור התחלה , ובכך ללמוד ולהעמיק בשפה חדשה שתוכל לסייע לך .

2. למצוא מישהו שאתה מרגיש בנוח אתו שילווה אותך בהתמודדות הרוחנית. ( חבר / רב / מבוגר מצמיח )

3. אני מציע לדרוש מהצוות החינוכי במוסד שבו אתה לומד , להביא מנחי סדנאות בתחום המיניות והרגש על מנת שיתנו להם ולכם כלים נכונים להתמודד .

אני מברך אותך שתזכה לעלות בקדושה.

יום טוב .