ספר הכנה לדייטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/19 20:45 יז בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב

אני מעוניינת לקנות ספר המכיל הכנה לדייטים.

ספר שיעזור לי לעבור הכנה רגשית ומעשית, ויתן לי ידע נרחב בכל הנושא.

אשמח לדעת איזה ספר ממליץ הרב לקנות.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תפילת הדרך שתמצאי את זיווגך בטובה.

אני לא מכיר ספר כזה, ואני מעריך גם שספר טוב בתחום הזה אינו יכול להיכתב.

ומדוע ?

כי הוא עצמו יזדקק לדייט. מה שמתאים לאחת לא מתאים לשניה, ומה שייאמר בו יהיה נכון רק למי שהוא נכון לו, ואת זה לא יהיה אפשר לדעת מראש.

יש כמובן כמה הדרכות בסיסיות, אבל מוטב לחלץ אותן מתוך עצמנו, ועל ידי כך הן תהיינה אמיתיות ולא תרגיל חיצוני.

מה אני מציע לך לעשות ?

להבין כי את מחפשת שותף לברית היוצאת למסע אל הלוא-נודע. לשאול את עצמך מה היית רוצה שיהיה בשותף כזה, מה יש בך שישמח אותו להיות שותף איתך, מהן הדרכים שתעזורנה לך לדעת האם הוא אכן שותף טוב וכדו׳.

לא הרבה כללים,, ולא הרבה הכנות. גם לא הרבה ידע, כי כאמור מה שהוא ידע לאחת הוא מכשול בפני השנייה.

פשיטות ונכונות ללמוד מכל מפגש, ונכונות לכך שהחיפוש עצמו הוא תהליך ארוך ומורכב, שיש בו עליות וירידות

ואם תיפגשי עם ספר טוב כפי שאת מחפשת - אנא למדי אותנו מהו.

כל טוב ושמחינו בשמחות