ספירת העומר בפיג'מה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/05/20 23:52 יב באייר התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול האם ספירת העומר נחשבת כתפילה או כברכה. ואני שואלת משום שאני יודעת שבתפילה צריך להיות לבושים כראוי לעמידה בפני מלך, והכוונה לא בפיג'מה או בבגדים לא צנועים או בגילוי ראש אך בברכות לא צריך להקפיד בזה.

לפעמים קורה שאני שוכחת להגיד ספירת העומר כשאני לבושה בבגדי היום יום שלי ונזכרת רק כשאני כבר בפיג'מה. האם אני צריכה להתלבש שוב בכדי להגיד את ספירת העומר (אם חשוב לי להגיד תפילה אז אני מתלבשת שוב..) או שזה כמו ברכה שלא חייבים להקפיד ואני יכולה לברך בפיג'מה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

בתפילת שמונה עשרה ובברכת המזון צריך להיות לבוש כמו לפני מלך.

בכל שאר התפילות והברכות ובכלל זה ספירת העומר נדרש רק לבוש סביר (פיג'מה זה בסדר גמור)

בברכה ותזכי למצוות

דוד לוי