סוגיה ב9 באב

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 01/08/19 16:05 כט בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

סוגיה לגבי אכילת בשר במהלך תקופת 9 באב.

בעלי כהן - והוא טוען שאצל הכהנים לא אוכלים בשר בשבת בתקופת 9 באב. כמו כן אפילו בא' באב חל איסור לאכול בשר שאם שבת לא דוחה איסור אכילת בשר אז ברור שגם א' באב אסור לאכילת בשר

כל שנה הויכוח הזה קורע לגזרים את המשפחה שלנו .

אשמח לקבל תשובה דחופה.

האם בא' באב מותר לאכול בשר עם דגש למשפחות כהן

האם בשבת מותר לאכול בשר עם דגם למשפחות כהן

תודה רבה

תשובה

איני מכיר מנהג ספציפי לכהנים, אבל אכן יש קהילות במרוקו שנהגו גם בשבת זו שלא לאכול בשר .

(איני יודע מה העדה שלכם רק ציינתי את מנהג מרוקו כדוגמא תוכלי לעיין כאן .

http://morocco-israel.com/index.php/articles/2013-06-14-11-06-39/216-2013-07-15-05-04-13 )

לגבי ר"ח ישנם גם מנהגים שונים .

למעשה ,

ישנם מנהגים שונים בתשעת הימים החל מראש חודש ועד לאחר ט באב. לכן ,אם זה המנהג הוא כפי שנהוג במשפחת בעלך אז זה המנהג .

אציע פתרון ביניים :

שוחחי עם בעלך על כך שאת לא מעוניינת להמשיך במנהג זה של אי אכילת בשר בר"ח אב ושבת שלפניו , וכל אחד ינהג באופן שונה . במידה ותסכימו ביניכם על כך , גשי לרב לעשות התרת נדרים על מה שקיבלת על עצמך כל השנים .

אני מברך אתכם בכל מילי דמיטב , ובבנין ירושלים ננוחם .