נעלמו לי נעליים מפתח הבית (מחוץ לדלת) האם ייתכן כי מישהי לקחה והטילה עליי קללה או כישוף?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/02/20 15:56 טז בשבט התשפ

שאלה

בחודש האחרון חברה מאוד טובה שלי התחברה למישהי שגרה אצלנו במושב פתחה לה את ביתה ולבה והפכו לחברות מאוד טובות.

חברתי לאט לאט גילתה בה צדדים שהיא לא אוהבת הכניסה לה הביתה לשון הרע ואף ניסתה לגזול פרנסתה.

בין היתר הייתה מדבר עליי רעות בפניה ומנסה להרחיקה ממני (כמובן שללא הצלחה)

לפני מספר ימים חברתי ניתקה את הקשר עמה וזו שלחה לה הודעה שהמשתמע ממנה היא שהיא מאשימה אותי בכך שבחרה לנתק את הקשר.

בליל אמש לפני שנכנסתי הביתה חלצתי נעליי מחוץ לבית ליד הדלת כהרגלי וכשקמתי בבוקר לקחת את הילדים לגנים ובית הספר הנעליים לא היו שם.

חיפשתי בכל החצר ובבית בכל מקום אפשרי אפילו אמרתי את הברכה של רבי בנימין ולא מצאתי אותן ( בכניסה נותרו הנעליים של הילדים).

אני חוששת שהיא לקחה את הנעליים כדי להטיל עליי קללה או כישוף כיוון שהיא חושבת שאני הגורם לניתוק הקשר בינה לבין חברתי הטובה.

במידה ואכן זה המקרה האם ביכולתי לעשות משהו שיבטל זאת ויגן עליי ועל בני ביתי?( חמשת ילדיי ובעלי)?

תודה

תשובה

שלום

אני מציע לתלות את היעלמות הנעליים בכלבים ובחתולים שובבים, ולא בהאשמת אדם.

מה שתוכלי לעשות כעת-

למדי עליה זכות, בקשי את טובתה, התפללי עליה לד' שישמח אותה וירגיע אותה, וייטיב את חייה בכל המישורים. וממילא גם את תתברכי, שנאמר 'ואברכה מברכיך'.

כל טוב