נזיר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/04/20 15:39 כח בניסן התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

היכן הכוונה במדינה - חוץ לבית המקדש או חוץ לירושלים ?

ספר החינוך מצוה שעז - מצות גילוח הנזיר והבאת קרבנותיו (מ)

במדבר ו', י"ג

מדיני המצוה מה שאמרו זכרונם לברכה מדות פ"ב מ"ה היכן מגלח שערו בעזרת נשים. ולשכת נזירים היתה שם בקרן דרומית מזרחית ושם מבשלים שלמיהן (קורבן) ומשליכין (הנזירים) שערן לאש. ואם גילח במדינה יצא, ובכל מקום שמגלח (לאחר מכן) תחת הדוד משליך שערו, ואינו מגלח עד שיהא פתח העזרה פתוח, שנאמר במדבר ו', י"ח פתח אהל מועד, ואין פירוש הכתוב שיגלח כנגד הפתח (מול) שבזיון מקדש יהיה בזה.

תודה ממשה

תשובה

זו מחלוקת לדעת ר"ע מברטנורא ותפארת ישראל חוץ לבית המקדש- בירושלים

ולדעת רבי עקיבא אייגר ועוד זה מחוץ לירושלים