מתי לא אומרים וידוי בק''ש ותחנון

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 10/03/20 06:08 יד באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

ותודה על זמנך שהנך מקדיש לזיכוי הרבים.

אבקש עזרתך להבין ביתר דקדוק מתי אין אומרים וידוי בק''ש ותחנון, למשל בר''ח, אם כט אדר הינו ערב ר''ח א ניסן, אזי אין אומרים וידוי בק''ש בלילה ל כט אדר (כלומר ערב ר''ח) ואין אומרים תחנון בר''ח עצמו?

ומה לגבי צאת ר''ח באותו הליל האם גם כן לא אומרים וידוי בק''ש?

תודה רבה תזכו למצוות!

תשובה

חג שמח,

בכל יום שאין אומרים בו תחנון בשחרית ומנחה אין אומרים גם וידוי בק"ש שעל המיטה בלילה לפני אותו היום (למשל- לילות שבתות, ראשי חודשים, כל חודש ניסן וכד') חוץ מליל ערב ראש השנה וליל ערב כיפור (כלומר הלילה שאחרי כ"ח באלול וח' בתשרי).

במוצאי אותם ימים שאין אומרים בהם תחנון אין אומרים וידוי עד חצות לילה, ואם הולך לישון אחרי חצות לילה אומר.