מוזיקה בשנת אבל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/06/18 15:43 כז בסיון התשעח

שאלה

​לצערי הרב, אני נמצאת בשנת אבל על אבי ז"ל.

אני יודעת שמבחינת הלכה אסור לשמוע מוזיקה, אבל לי זה קצת קשה כי מוזיקה זה אחד הדברים שעושים לי טוב. יש הקלה בעניין הזה?

תשובה

​לשואלת שלום, ברוך דיין האמת. צר לי מאוד על הבשורה.. בטח ממש קשה.

צריך לדעת שלאחר השלושים, האבלות היא מצד כבוד ההורים. חכמים הורו לנו להתאבל ברמה כזו שהאבלות לא נשכחת לאורך כל השנה.

ייתכן לומר שאם הדבר כרוך ממש *בסבל* , ולא בעצבות רגילה, יהיה מותר להקל. כגון מי שנכנס ממש לעצבות עמוקה.

למעשה: אפשר להקל לשמוע מוזיקה כשאינה למטרת שמחה אלא למטר עירנות, ריכוז וכדומה.

גם אז, להגדיר מידת מה של ציון אבלות. לדוגמא: לשנות את סגנון השירים לרגועים/שקטים, להגביל את העוצמה, להגביל את זמן ההקשבה וכד'.

כמובן שכל האמור הוא רק במוזיקה דרך מכשיר חשמלי. אין היתר לשמיעת שירים בכלי נגינה.

בע"ה שהקדוש ברוך הוא ימלא חסרונך ולא תדעי עוד צער.