לשון הרע רכילות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 22:34 כט בסיון התשעח

שאלה

רציתי לשאול אם לדוגמא היה לי ריב קטן עם הבוס בעבודה והוא יצא איתי לא בסדר ואחר כך אני חוזר לבית ובני המשפחה שואלים איך היה לי בעבודה ואני מספר להם את זה, זה נחשב ללשון הרע או רכילות? וגם בכללי לדעת אם אני מספר משהו למישהו לאחר שהוא התעניין או סתם כי אני רוצה לשתף אבל האמת היא לא יפה על אותו בן אדם כמו בדוגמא למעלה זה גם נחשב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אשריך שאתה מקפיד על היוצא מפיך, וזו מעלת החכמים השומרים פיהם ולשונם.

א. הציור שציירת הוא לשון הרע. אסור לספר לאחר על מישהו אחר אפילו שזה אמת, אלא א"כ יש בכך תועלת ולמוד, ובעוד תנאים כמבואר בשמירת הלשון. אבל סתם סיפור אפילו לבני הבית יש בכך לשון הרע.

ב. זה שאדם מתעניין זה לא אומר שמותר לספר לו את מה שהוא מבקש, ואדרבא יש בכך איסור לשון הרע גמור.

כופל ברכה על כך שאתה מדקדק במצווה חשובה זו

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי