ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 20/10/10 12:16 יב בחשון התשעא

שאלה

בס״ד

שלום רב.

אני בן 18 ויש לי בעיה ענקית בנוגע לנושא מסויים.

אני אפרט.

כבר מספר שנים שמדי פעם יש לי קרי. אני יודע שזה טבעי אבל זה גורם לי ל: א׳.מבוכה רצינית במקרה שאני בישיבה.

ב׳.במשך כל שאר היום אני מדוכא ואין לי מצב רוח לכלום.גם מבחינה רוחנית וגם מבחינה פיזית.

אני הייתי ילד בעייתי בעבר. הייתי נכנס לאתרי פורנו ומדי שבוע הייתי מוציא זרע לבטלה ולפעמים גם פעמיים בשבוע.

בכל אופן פגשתי מישי ובזכותה אני כבר עומד על 23 שבועות מבלי הוצאת זרע לבטלה ואני מאד גאה בעצמי על זה.

ופה השאלה שלי, עד שאני עושה מאמצים לצאת מכל הגועל נפש הזה אז זה תוקף אותי מדי פעם בלילה או בשנת צהרים וזה מאד

מדכא אותי רוחנית.כלומר, איך הקב״ה למרות כל המאמצים שלי גורם לזה לקרות שוב ושוב? איך אני מתמודד עם כל זה?

אני כבר לא עומד בזה יותר! אני כבר לא יודע מה לעשות כל מה שאני עושה זה עדיין חוזר אליי..

בנוסף חיפשתי הלכות בנוגע לזה, מה לעשות אחרי זה והאם מותר לי ללמוד תורה ואם אני טמא ועד כמה ועוד אבל לא מצאתי אם תוכל לכוון אותי ולעזור לי בזה אני אשמח מאד ויש סיכוי שתציל נפש בישראל.

תודה מראש והתנצלות על האורך של המכתב.

תשובה

בס"ד

שלום לך.

יישר כח על המאמצים והכוונות והמעשים הטובים שלך.

ראשית: גם מי שראה קרי, מתפלל, ומניח תפילין, ולומד תורה כרגיל. כך נקבעה ההלכה כבר מאז ימי הגמרא, ולכן מבחינתך כבחור ישיבה אין נפקא מינה בכך, המשך ללמוד להתפלל ולעשות מעשים טובים כרגיל.

תחושותיך מובנות, המאמץ שאתה עוש כדי לא להגיע לאיסור הוא יפה ומרשים, וזה בסופו של דבר העיקר.
כשתתגבר בקרבך הטהרה, גם קרי הלילה ייפסק בהדרגה, בעזרת ה'.
אל תתעסק בכך, תרבה תורה, תרבה שמחה, תרבה דברים הטובים שבך, אתה עושה מאמץ וזה העיקר, תמשיך לעשות טוב, ואל תיתן לחטא הקורה באונס להשפיע עליך, זו הדרך לצאת מזה.

כבר כתבו תלמידי חכמים בדורות הקודמים, כי אין להיכנס בגלל טא זה לא לעצבות ולא לאדישות, המשך בטוב, תתרומם וזה עצמו ירד ממך.

בהצלחה רבה

הרב יעקב ידיד
ישיבת ההסדר כרמיאל