להתחיל בעבודת ה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/10/19 10:32 יד בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב גלעד שטראוס !

אני בחור ישיבה לשעבר שקצת בזבז את הזמן שלו

ורציתי להרגיל את עצמי בעבודת ה' שוב ובמידות ובתשובה אחרי שהשחטתי אותם

מה הדרך הטובה ביותר לעבוד על המידות ? ומה מהם הכי חשוב לעבוד תחילה (אני חשבתי על גאווה שקר ולשון הרע על עצמי)

איך להתחיל להרגיל את עצמי בדרכי ה' ובדרכי התורה הקדושה?

ומה הכי חשוב להתחיל, ואיך להתחזק כל הזמן ומתי להגיד זה מספיק ?

ולגבי תפילה במנין אפשר להתחיל מביחידות ואז אחרי שאתרגל ל 3 תפילות ביום לעבור למנין?

תודה רבה !!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הדברים האחרונים שלך נכונים לכל השאלות.

מילת המפתח היא: 'תהליך'.

אי אפשר להגיע מקצה לקצה, אם מנסים להתקדם מהר מדי - נופלים ומתייאשים.

צריך להתקדם לאט ולפסוע מן הקל אל הכבד, להתאמץ בכיוון שנצליח בו. כל הצלחה מוסיפה כוח ודוחפת להצליח בצעד הבא.

תתחיל במידה שיותר קל לך לתקן. תתחיל במצוות שיותר קל לך לקיים. תתחיל בתפילות שיותר קל לך להתפלל.

בכל עניין: מידה, מצווה ותפילה - לאחר שתרגיל עצמך ותרגיש ש'קנית' את הצעד הראשון, תדרוש מעצמך להתקדם צעד קטן(!) קדימה.

כגון בתפילה, תתחיל ביחידות, אחר כך תעבור למניין, רק בתפילה אחת, איזו שנוח לך, לאחר זמן תוסיף, תצפה מעצמך להתפלל שתי תפילות במניין... על דרך זו גם בתיקון המידות ובקיום המצוות. בכל פעם צעד קטן נוסף. משהו שאתה מרגיש שיהיה לך קל להצליח בו. כך תתקדם מהצלחה להצלחה ויהיה לך הכוח לעלות מעלה מעלה.

בהצלחה