להשאיר כלבה לבד בבית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/06/21 00:51 י בתמוז התשפא

שאלה

היי,

יש לי כלבה מאוד חמודה ובשבתות כשאנחנו נוסעים לסבא וסבתא אנחנו משאירים אותה בבית לבד אומנם עם אוכל, מים ופתח יציאה לגינה.

אך עדיין זה מרגיש לי שזה מצער אותה מאוד.

אמא שלי אומרת שיותר חשוב לה לכבד את הוריה ולבקר אותם ואנחנו לא יכולים לקחת איתנו את הכלבה.

מה לדעתך עלינו לעשות?

תודה מראש,

נועה.

תשובה

לשואלת שלום,

צער הכלבה אינו עניין של ההרגשה שלך, אלא צריך לבחון בצורה אובייקטיבית האם זה גורם לה צער או לא. אם זה לא מצער את הכלבה, למרות שאת מרגישה לא בנח, כדאי הוא כיבוד הורים שנשקיע בו אפילו כשלא נח לנו.

אם זה מצער את הכלבה בצורה משמעותית, צריך למצוא פתרון כגון להשאיל למשפחה אחרת וכדומה.

כל טוּב