כשרות רגילה של הרבנות לספרדים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/11/19 15:34 כא בחשון התשפ

שאלה

שלום וברכה

נהלי הרבנות הראשית הינם מתן כשרות רגילה למאכלים שעברו בישול שעל פי השו"ע נחשב לבישולי גויים.

איך, אם כן, הרבנות נותנת את ההכשר מבלי לסייג שהוא מתייחס רק ליוצאי אשכנז?

הרי הציבור לא יודע שהתעודה אינה מתירה לספרדי לאכול שם, אם הדבר לא מצוין עליה במפורש.

כנ"ל לגבי כשרות רגילה על מסעדות שצורכות בשר שאינו 'חלק', וכדומה.

תודה רבה

תשובה

שלום

יש לציין על כל תעודת כשרות למזון מהסוג שציינת, את המידע הנכון שכתבת- כשר לבני אשכנז.

אם כי יש לציין שגם בני ספרד יש להם על מה לסמוך בשעת הדחק (כגון חיילים בכשרות שאינה 'חלק', וכגון מלונות שכבר שוהים בהם, וסומכים על היתר שפחות שלנו של הרמ"א, ובעלות המלון של יהודי ועוד קולות שהוזכרו בספרי האחרונים מצד ספק ספיקא וכו').

ישר כח