כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/20 10:11 כח באייר התשפ

שאלה

אני בת להורים גרושים ואימי אישה חלשה לעומת אבי דומננטי ואהוב

אימי רחוקה ממני מבחירה שלה עבדתי על עצמי הרבה בכיבוד הורים עימה לחיות ללא האשמות ונקיה אך אני חשה שהיא מכבידה עליי נפשית וגם עכשיו היא מבקשת ממני סכומי כסף שלי קשה עם 4 ילדים , מה עליי לעשות בכדי להרגיש עימה מצפון נקי גם ברגש בדיבור וגם בכספים שאני לא יכולה להעביר לה .. אשמח לתגובתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בדרך כלל כדאי לקיים שיחה או לבקש ממתווך בינים שידבר עם אמך. אבל אם לא מועיל יש לומר בצורה מכובדת ומנומסת, אבל החלטית שאת לא יכולה לעזור בכספים רק ביחס וטלפונים אבל לא מעבר לכך. אין חובה לכבד הורים מרכוש הבן רק מרכוש ההורים. אלא א"כ זו שעת דחק שאז משתדלים, אבל כבוד אב ואם הוא משל אב ואם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ