חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/18 17:04 כב בתמוז התשעח

שאלה

הי הרב,אני בת 19 סטודנטית ויוצאת עם מישהו בישיבת הסדר (אבל עם מסלול של 4 שנים) הוא בן 20 מתגייס ממש החודש.אנחנו יוצאים כבר שנה ומלכתחילה היה ברור לשנינו שהקשר הוא רק למטרות חתונה.הכרתי את ההורים שלו ואת ההורים שלי.רק מה? הוא רוצה לסיים קודם את המסלול של הצבא וכולי,אני מרגישה בשלה וכבר קוצה להתחתן ולא למרוח את הקשר,בייחוד שיש בעיה של איסור שמירת נגיעה.אני חושבת שהוא גם לא מרגיש בשל לחתונה בזמן הקרוב.הוא בן אדם מדהים ואני אוהבת אותו אבל מצד שני אני רוצה להתחתן בקרוב והוא רוצה רק עוד 3 שנים.בהיתלבטות מה לעשות-להיפרד? להמשיך ולחכות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש בחורים רבים שמתחתנים בגיל 20 ועושים את מסלול ההסדר כנשואים.

מכאן אפשר לשער שאת כנראה צודקת: הבחור לא בשל לחתונה בזמן הקרוב, לכן אין מקום ללחוץ עליו - לא נכון להתחתן עם מישהו שיש לו התנגדות פנימית להתחתן.

אפשר שבעוד שנה או שנתיים הוא כבר ירגיש בשל לחתונה ואז יסכים להתחתן.

לכן צריך לפעול כך שהוויתור שלך על חתונה עכשיו לא יתפרש כהסכמה מלאה לחתונה רק בעוד שלש שנים.

עליך להגיע להבנה אתו שנושא החתונה נדחה כרגע אבל הוא יעלה לדיון מעת לעת.

יש סיכוי גדול שהבחור ירצה להתחתן בעוד שנה או שנתיים ואת לא תצטרכי להמתין עוד ארבע שנים.

לא ציינת בשאלה שלך עד כמה את רוצה כבר להתחתן והאם להתחתן רק עם הבחור הזה.

אם מאוד מאוד חשוב לך להתחתן - את יכולה להיפרד ממנו (כפי שציינת בשאלתך) ולמצוא מישהו אחר שבשל להתחתן.

תביאי בחשבון שני חסרונות להחלטה כזאת:

1. את מוותרת על בחור 'מדהים שאת אוהבת'

2. אין הבטחה שתמצאי מיד מישהו אחר להתחתן אתו.

בהצלחה!