שאל את הרב

חלב ובשר בטאבון ביתי

חדשות כיפה רבני כושרות 22/01/20 12:30 כה בטבת התשפ

שאלה

שלום ,

אנחנו מעוניינים לרכוש טאבון ביתי המופעל על גז ומגיע לחום של 450 מעלות.

רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בו גם לחלב וגם לבשר ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הדבר אפשרי רק אם מצליחים לנקות לחלוטין את הטאבון משאריות שומניות בין האפיות.

מהנסיון לא תמיד מצליחים...

לאחר הנקיון יש לחמם לחום המקסימלי בין בשרי לחלבי.

כדאי לעשות נוהל ברור של הכשרה בין האפיות השונות, כדי לוודא שלא ייכשלו חלילה בחימום ללא הכשרה. ובשל כך יש הנמנעים מלהשתמש באותו כלי לבשרי וחלבי לסירוגין באמצעות הכשרה.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות