חיה בבית חילוני ורוצה לשמור שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/05/18 16:54 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום לך כבוד הרב

אני חיה בבית חילוני יחד עם משפחתי. לאחרונה החלטתי שאני רוצה לשמור שבת אבל יש לי תחביבים שאני אוהבת לעשות שאני יודעת שהם אסורים בשבת. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

יישר כח שהחלטת לשמור את השבת, שכמובן שזו החלטה טובה וראויה, ומורכבת במיוחד, במציאות שאת נמצאת.

כמובן שעלייך להימנע, גם מתחביבים שאסורים בשבת, ולמצוא תחביבים המותרים בשבת.

לגבי תהליך שמירת השבת שלך, זה תלוי בכח הרצון שלך. אם יש בכוחך, לשמור את השבת מבלי שתשברי בהמשך מהמעבר המהיר, אז בוודאי שתשמרי בהקדם על כל פרטי השבת, כפי שצריך.

אך אם השמירה המהירה של השבת, תגרום לך להתייאש בהמשך, אז תעשי את המעבר הזה, בהדרגה ובנחישות.

אני מאחל לך, הצלחה בהמשך דרכך, מתוך שמחה וקדושה.

ברכה והצלחה ובשורות טובות