זוגיות בין חילונית לדתי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 29/12/19 22:34 א בטבת התשפ

שאלה

שלום,

אני בחורה חילונית והתחלתי לצאת עם בחור דתי. אני מסורתית ומתחברת מאוד לדת אבל עד כה לא שקלתי לצאת עם בחור דתי.

בזמן שהתחלנו לצאת, עברתי תהליך עם עצמי והגעתי למסקנה שאני כן הייתי רוצה לשמור שבת (באופן חלקי לפחות-בלי להדליק אש, ובלי נסיעות), כמו כן שארצה לשמור טהרת המשפחה וכשרות באופן מלא (עד כה שמרתי על אכילת אוכל כשר ו6 שעות בין בשר לחלב, כן אכלתי במסעדות שאין להן הכשר).

הבחור הדתי בהתחלה אמר שאין לו בעיה לצאת עם בחורה חילונית ואז פתאום אחריי כמה דייטים התחרט כי פחד שהבית המשותף לא יהיה מספיק דתי..

קשה לי הידיעה שפסלו אותי כי אני לא מספיק דתייה, מצד שני באמת הרגשתי לראשונה בחיי שאני יכולה לשמור שבת (לפחות באופן חלקי), כשרות וטהרת המשפחה.

חשוב לציין שביני לבין הבחור הייתה כימיה מעולה והרבה הערכה אחד כלפי השני.

אני לא יכולה להתחייב שאחזור בתשובה (שוב כי זאת הפעם הראשונה שבכלל אני שוקלת את התחום) ומצד שני לא בא לי לוותר בגלל דברים שאפשר לגשר עליהם בייחוד שאני באמת מוכנה ליישם כמעט באופן מלא את שלושת הדברים החשובים (שבת, טהרת המשפחה וכשרות)

הבחור טוען שיש דברים נוספים ולכן מתלבט.

מה אתם מציעים לנו לעשות?

תודה מראש על העזרה.

תשובה

שלום לך.

הנני מרגיש שענין הקרבה לתורה ולמצוות אצלך הוא ענין מהותי ולא מקרי ואינני חושב שאת מסכימה לשמור שבת בגלל אהבת הבחור בלבד.

אינני מכיר את הבחור ואופיו , מצד האמת אם הוא בחור חזק ואיתן באמונתו עליו לשמוח שיש לו הזדמנות להקים בית עם אישה אמיתית שיש בה יראת שמים ואהבת תורה.

מצד שני יש לו חששות אולי תחזרי בך אולי תמשכי את הילדים לכוון שהוא לא היה רוצה.

למעשה אינני חושב שעליכם לנתק את הקשר ואדרבה נקודת הפתיחה שלך מבחינתו של שבת טהרת המשפחה כשרות הם כללי יסוד חשובים.

רק כדאי שתדעי מראש שמבחינתו הדברים האלו הם הבסיס הכי חשוב וכמובן עליהם יש להוסיף

אם את איתנה ויצוקה בדעתך ויש לך מגמת התחזקות הוא לא צריך לחשוש .

נראה לי שהוא ישמח מאוד בשידוך הזה.

אדרבה שיהיה לכם בהצלחה רבה.