התקדמות העולם והמדע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/20 20:15 א בחשון התשפא

שאלה

הרב סולובייצ'יק באיש האמונה מתאר את האדם הראשון כאדם פועל ללא גבולות ובעל שאיפה לנצח על כוחות הטבע, השאלה שלי היא איפה הגבול עובר? למשל, כיום ישנן כל מיני שיטות לשנות את הגנום האנושי של הוולד עוד לפני שהוא נולד ולקבוע כל מיני דברים בגופו למשל צבע העיניים שלו וכו' האם מבחינה אתית וגם מבחינה דתית זה עובר את הגבול או שהפוך, זה הגשמה של ה"אדם הראשון" באיש האמונה וזה מבורך? (אשמח אם הרב יתייחס לדוגמא הספציפית שהבאתי).

תשובה

שלום וברכה

סוגיית האתיקה התורנית של המדע היא אכן אחת מסוגיות היסוד העמוקות ביותר.

אין לנו הרבה מקורות על כך, אבל ממעט המקורות על כך – אנו יכולים ללמוד הרבה מאוד.

אשמח אם תקרא את המאמר שכתבתי ב'תחומין' ביחד עם ד"ר יהושע מילנר, על ההיבטים המוסריים והאתיקה היהודית בדבר חלק מנושאים אלה, ואם תרצה להרחיב – אשמח מאוד.

המאמר מופיע באתר של צהר לאתיקה: https://ethics.tzohar.org.il/wp-content/uploads/2019/08/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9F-1.pdf

כל טוב