צעדי הראשונים בהתקרבות לדת - לעשות לאט לאט כל פעם צעד קדימה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/12/19 22:49 ד בכסלו התשפ

שאלה

כבודו,

בתקופה האחרונה אני עושה את צעדיי הראשונים בהתקרבות לדת.

אינני רוצה "לרוץ", ומתכוון לעשות לאט לאט כל פעם צעד קדימה.

רציתי לברר עם הרב מספר דברים:

1. אני מניח כל בוקר תפילין, מברך רק את שמע-ישראל, עם 4 הפרשיות, וחולץ את התפילין.

2. אני משתדל מאוד לברך על כל דבר מאכל או שתייה, אך עושה זאת גם לרוב ללא כיסוי ראש. זה מותר?

3. מאחר ואני מתפלל בבית ולא בבית הכנסת, (לזה עוד לא הגעתי), אמרו לי שאינני יכול לא מר קדיש יתום ללא מנין, ובכלל, הייתי רוצה לדעת איזו תפילות עלי לברך בתפילת שחרית, כאשר אני מתכוון שלא לתפילת שחרית המלאה. לפחות בשלב זה.

4. מהן הברכות שחל עליהן איסור מוחלט לברך ללא כיסוי ראש. (עדיין אינני חובש כיפה באורח קבוע.

אשמח לתשובותיך.

בתודה,

ע. כהן.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

להלן שאלותיך לצידן תשובות:

1. אני מניח כל בוקר תפילין, מברך רק את שמע-ישראל, עם הפרשיות, וחולץ את התפילין.

תשובה: זו התחלה יפה מאוד! העקר הוא לקרוא שמע עם התפילין. כשתחליט להתקדם - תתפלל גם עמידה.

2. אני משתדל מאוד לברך על כל דבר מאכל או שתייה, אך עושה זאת גם לרוב ללא כיסוי ראש. זה מותר?

תשובה: מקובל לכסות ראש כאשר מתפללים ומברכים. לא חייבים ללבוש כיפה. אפשר לכסות ראש בדרך חופשית, ללבוש כובע שמתאים לך וכד'

3. מאחר ואני מתפלל בבית ולא בבית הכנסת (לזה עוד לא הגעתי), אמרו לי שאינני יכול לא מר קדיש יתום ללא מנין, ובכלל, הייתי רוצה לדעת איזו תפילות עלי לברך בתפילת שחרית, כאשר אני מתכוון שלא לתפילת שחרית המלאה. לפחות בשלב זה.

תשובה: יש קטעים שאומרים רק במניין - לכן אינך רשאי לומר אותם. כל דבר אחר שאתה אומר בתפילה שלך - תבורך.

הקטעים שנאמרים רק במניין: קדיש, קדושה וברכו.

אם אתה רוצה להוסיף בהדרגה, תוסיף אחרי 'שמע' את תפילת עמידה.

לאחר מכן תוסיף את ברכות קריאת שמע, כלומר תתחיל מ-'ברכו' ותתפלל רצוף עד אחרי עמידה.

אם תרצה להוסיף עוד - תוסיף את פסוקי דזימרה.

4. מהן הברכות שחל עליהן איסור מוחלט לברך ללא כיסוי ראש. (עדיין אינני חובש כיפה באורח קבוע).

תשובה: כל מה שקשור לקדושה - תפילה וברכה, קידוש ועניית אמן נעשה בכיסוי ראש כלשהו (לאו דווקא כיפה).