היהדות שלי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/04/19 16:44 ג בניסן התשעט

שאלה

שלום רב , נולדתי לאמא קראית, עולי עיראק, היא חותנה ברבנות ,אך היא לא מקיימת תורה ומצוות, אלא רק שלא נוהגת שום מנהג קראי, אעפכ נדמה לי ,אך אינני בטוח, שהיא חושבת "הכל שטויות, אך הקראים יותר צודקים". אם זה חשוב מה היא חושבת אני יכול לשאול אותה.

מה הדין שלי? האם אני יהודי כשר שמותר לבוא בקהל? או בכלל גוי? אולי ממזר?

אשמח לתשובה מהירה, כיוון שמאד קשה לי לקיים מצוות כאשר יש לי את השאלה הזאת.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כידוע מחלוקת עתיקה היא בהלכה יהודית אודות היחס לקראים, היו שקיבלו והיו שלא קיבלו, כמו כן השאלה האם זו קהילה קראית קבועה או כפי המתואר בשאלה שאין כאן קהילה אלא שאלה על אשה שעברה ממקום למקום. להלכה הרב עובדיה יוסף זצ"ל פסק לקבל את הקראים, לכן בודאי שבני ספרד יכולים לקבל את הקראים ולהתחתן בהם, ובייחוד שכאן כבר הרבנות קבלה את האמא, אין להוסיף על כך ואפשר להמשיך להתנהג כיהודים, ומה שאמך חושבת אין לכך משמעות אלא המעשים ובייחוד שאתה מספר שאתה מקיים מצוות, א"כ המשך בדרך זו של קיום מצוות ותורה, ואי"ה הכל יסובב לטובה.

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ