האם גבר צריך לשמור עצמו?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/19 13:27 יט בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

עלתה לי השאלה הבאה בעקבות כך שיצא לי לראות הלכות בנוגע לאישה, אך לא לגבר.

ידוע שאישה צריכה לשמור את עצמה לנישואין, ולהיות בתולה עד אשר תהיה עם בעלה.

מהו הדין לגבי גבר? האם גם גבר צריך להישמר עד לחתונה, ומה המקור לכך?

יצא לי גם לקרוא על עניין של פילגש, וישנם סיפורים שונים בתורה שמדברים על בעילה בלי נישואין, לכאורה נשמע שגבר יכול לבעול אם זה למטרה של "הרגעת היצר" או דבר דומה. לכן אשמח לביאור הנושא.

תודה

תשובה

שלום וברכה

טוב יהיה אם השאלה תישאל במישור הנכון שלה.

ישנם הבדלים הלכתיים, פיזיולוגיים, חברתיים וכדו' בין גברים לנשים. בהלכה המקורית היה מותר לגבר לשאת כמה נשים, לקחת פילגש, וכדו'.

ברם, לא זו בלבד שכל פוסקי ההלכה קבעו כי משעה שנתקבעה חובת אירוסין ונישואין בהלכה – כל המצבים האלה לא קיימים עוד, אלא שמישור הדיון הוא בכלל לא זה.

חובת הקדושה והטהרה הגופנית מוטלת בין על גברים ובין על נשים.

חובת בניית המשפחה בברית קודש טהורה – מוטלת בין על גברים ובין על נשים.

ההבדלים השונים בין גברים לנשים – קיימים, ולא ניתן להכחישם, אולם אין להם משמעות בחובת הנאמנות, הברית, הקדושה וכדו'.

ומכוח כך צריך לנהוג, ולא מכוח שיקולים אחרים

כל טוב