בשר כשר לעומת מוכשר

חדשות כיפה רבני כושרות 24/03/20 17:10 כח באדר התשפ

שאלה

פעם בסופרים היה 2 סוגים

בשר כשר לעל האש

ובשר מוכשר לבישול שעבר המלחה

ומאז היו שהתבלבלו וחשבו שכשר לעל האש זה גם כשר לבישול

ומאז גם הבשר לעל האש הוכשר במלח ואין יותר בשר שרק עבר בדיקות כשרות

של שחיטה כשרה ושאין חור סירכא בריאה

ואם זה חלק אחורי אז אם ניקרו גיד הנשה

שזה אמור להספיק למנגל

והיום הורסים את הבשר במלא מלח שלא לצורך

שכן הכשרה על ידי צלייה חזקה יותר מהכשרה במלח

שכן כבד וריאה ולבבות אי אפשר להמליח אלא רק לצלות

רק כדי להבטיח שלא ישתמשו בו בלי להכשיר קודם

למה לא נותנים את הבחירה כמו פעם,

שכן במקום הבלבול צריך להדגיש באריזה שלמרות שכשר צריך הכשרה

ואותו אדם אם לא עושה על האש אלא מבשל בסיר

אז יכשיר בעצמו את הבשר לפי ההלכה

ומי שעושה על האש יכול ישר לשים על האש

עוד שאלה לגבי הניקור

האם זה רק בגיד הנשה או יש עוד?

כלומר האם יש חלקים שאפשר לקחת ללא ניקור אם נמנעים מחלקים אחוריים ששמה הניקור?

האם כל הבשר בארץ עובר שחיטה כשרה למרות שלא הכל כשר

כי לא עבר ניקור ובדיקת ריאה? או שמוכרים בארץ בשר שלא נשחת כשר? שהרי אסור לייבא בשר לא כשר בחוק

האם אפשר לקנות בשר שעבר שחיטה כשרה בקצביה ללא תעודה שלא פתוחה בשבת ולא מוכרת חזיר? ולנקר לבד גידים אם צריך?

תשובה

שלום וברכה

תיאור המצב אינו מדויק

הרבנות מאשרת למכור בארץ גם בשר שלא נמלח - בציון מתאים.

היה נסיון של החברות לעשות זאת אך לא היה ביקוש צרכני ולכן הדבר הופסק מיוזמתם.

לענין ניקור - זו מלאכה מורכבת, ויש צורך לנקר גם חלבים שקיימים בכל חלקי הבהמה, ולא מספיק רק גיד הנשה.

ובאופן כללי - יש בארץ גם בשר שאינו כשר, חלקו מגיע מבעלי חיים ששחיטתן יצאה טריפה, וחלקם מוברח מהכפרים בכמויות גדולות, לכן בוודאי שאסור לקנות בשר ללא חותמת כשרות.

בברכה

יצחק דביר