למה הקב"ה זקוק בכלל למלאכים כדי שימלאו תפקיד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/06/20 21:04 ח בתמוז התשפ

שאלה

שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב ואני לא אוהב אותה כי זה מרגיש לי שאלה מתחכמת ולא בתמימות אבל אני חייב לדעת.

למה בורא עולם ברא מלאכים? הרי הוא כל יכול, למה הוא צריך את עזרתם/שישרתו אותו אם הוא יכול לעשות את כל תפקידם במאית השנייה ?

תשובה

שלום לך יהונתן היקר.

אתה צודק לגמרי, ריבונו של עולם - בורא עולם - לא זקוק למלאכים ולא זקוק לבני אדם - הוא נעלה מכל זה.

המלאכים הם חלק מבריאת העולם. אנחנו יודעים שהעולם נברא בצורה מאד מאד מורכבת - ישנן על-ממלכות, וממלכות - ממלכת החי, ממלכת הצומח וכן הלאה וכן הלאה. המורכבות העצומה בעולם הגשמי קיימת גם בעולם הרוחני. כפי שישנם יצורים גשמיים כך ישנם גם יצורים רוחניים.

הקב"ה לא זקוק למלאכים, אלא שהם חלק מהעולם כולו שהוא ברא. אנחנו כמובן לא יודעים תפקידם של היצורים הרוחניים - כפי שאנחנו לא יודעים בהכרח את תפקידם של היצורים הגשמיים. אנחנו כן יודעים שהאדם הוא מיוחד במינו - הוא 'הכלאה' - 'חיבור' של יצור רוחני שקוראים לו 'נשמה' ויצור גשמי שקוראים לו 'גוף'. ואנחנו כבני אדם יכולים בצורה זו או אחרת להיות קשורים לחיות או (להבדיל) למלאכים, אבל זה נושא ארוך ומורכב לתשובה.

בהצלחה רבה

טוביה