אני צופה בתכנים פורנוגרפיים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 03/04/20 12:32 ט בניסן התשפ

שאלה

היי הרב,

אני בחור בן 15 דתי.

ויוצא לי לפעמים לצערי הרב להיכשל בצפייה בתכנים פורנוגרפיים.

רציתי לדעת על איזה עבירה אני עובר?

מישהו אמר לי שזה גילוי עריות כי אתה רואה ערווה, האם זה נכון או לא?

אם אפשר בבקשה תשובה מפורטת.

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה,

אין בזה איסור גילוי עריות. גילוי עריות זה משהו מאוד מוגדר.

אך יש בכך כמה איסורים אחרים.

ישנו איסור תורה שכתוב: "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם". איסור "לא תקרב לגלות ערווה".

וכן זה עשוי להביא לעוד עבירות נוספות שאין כאן המקום למנותם.

מעבר לכך, צפייה באתרים כאלו, יש בה בעיה גדולה בהיבטים נפשיים ורוחניים נוספים, ועשויים לפגוע בך בעיצוב האישיות שלך בעתיד.

ממליץ לך לעשות כל שביכולתך כדי להפסיק עם הדבר הנוראי הזה.

לגבי דרכים לחזרה בתשובה, והתמודדות עם העניין יש להרחיב בהזדמנות אחרת.

אגב, יש באינטרנט מספר אתרים שמתעסקים בהתמודדות עם התמכרויות כאלו.

לדוגמה: https://gye.org.il (אך אינני מכיר מספיק את האתר ויעילותו)

בהצלחה רבה,

הלל מרצבך