אזכרה בתוך שבעה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/06/18 12:30 כג בסיון התשעח

שאלה

שלום!

לצערי אח של סבתא שלי נפטר, באחד מימי השבעה יוצא יום הזיכרון של בעלה של סבתא שלי, האם מותר לה לצאת מהשבעה וללכת לאזכרה השנתית??

תשובה

לשואלת שלום,

צר לי לשמוע, יהי רצון שלא תדעו עוד צער.

באופן בסיסי חלק מאיסורי אבלות הוא האיסור לצאת מהבית כל ימי השבעה, כחלק מן הכבוד שנותנים למת, לא להסיח את דעתנו מאבלות על האח.

לכן אם הדבר תלוי רק במשפחה - יש לדחות את האזכרה של הבעל לסיום השבעה.

במידה ומדובר באזכרה שנתית שתלויה בגורמים נוספים, צריכים להתקיים שני תנאים:

א. היציאה מהבית היא מהיום השלישי של השבעה והלאה. לא לפני.

ב. מותר לסבתא לצאת בדרך הקצרה ביותר ולזמן קצר בלבד. אין לנעול נעלי עור לצורך היציאה.

(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן שצג | רמ"א ונושאי כלים שם | פני ברוך פרק כא)

שנשמע בשורות טובות. אמן.