נרות שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/11 22:42 ה בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול מס' שאלות הקשורות לנושא של הדלקת נרות:

-מהי ההלכה לגבי הדלקת נרות שבת לאשה רווקה, האם חייבת בהדלקת נרות? ואם היא אינה חייבת ומדליקה, ברכתה נחשבת ברכה לבטלה?

-בת שירות שנשארת בדירת השירות שבתות לעיתים, האם אז צריכה להדליק נרות שבת עם ברכה? ואם כן, מה הדין כאשר היא חוזרת לביתה?

-כאשר האמא מכניסה שבת לפני הזמן שמצויין ככניסת שבת, ומדליקה נרות שבת מוקדם יותר, אך הבת מחליטה בליבה שזה לא מוציא אותה גם ידי חובה(כי היא עדיין לא סימה להתארגן לשבת וכול'), האם אז הבת צריכה להדליק נרות שבת בעצמה- מתי שהיא מחליטה להכניס את השבת?

-והאם מותר לבת לענות 'אמן' לברכה של אמה או שעניית האמן מוציא אותה ידי חובה ואז אסור לה לעשות מלאכה(כאילו נחשב שהיא הכניסה כבר את השבת)?

בתודה מראש :)

תשובה

שלום וברכה

א. ישנה חשיבות שיהיו נרות שבת דולקים בבית. על כן, אם הבחורה גרה לבדה – שתדליק נרות, ולגבי הברכה הדבר תלוי במנהג משפחתה; אם היא גרה בבית הוריה – אין מקום לכך שהיא תדליק.
ב. בדיוק כמו בתשובה הקודמת. אין בעיה כשהיא נמצאת בדירת השרות שתדליק, וכשהיא באה לביתה – שלא תדליק.
ג. היא לא צריכה להדליק נרות כדי לקבל שבת. בדיוק כמו הגברים במשפחה.
ד. עניית האמן אינה הופכת לגביה לקבלת שבת אם היא התכוונה שלא כך יהיה.

כל טוב