שאלה דחופה: מלאכה לאחר כניסת שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/03/21 21:30 כה באדר התשפא

שאלה

שלום וברכה,

האם מותר לבצע מלאכה לאחר כניסת שבת אך לפני השקיעה?

האם זה מותר לכתחילה?

במידה ואני מתכוון ללכת לאירוע שאני אחזור ממנו קצת לפני כניסת שבת , אולי כמה דקות אחרי. אני מתכוון מיד להתרחץ ולקבל את השבת.

האם מותר ללכת לאירוע(אירוע חשוב)?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הזמנים שכתובים בלוח הם 'זמן הדלקת נרות'. בזמן הדלקת נרות, נשים מקבלות שבת עם הדלקת הנר. גברים לא חייבים לקבל שבת בזמן הדלקת נרות. אבל חייבים לקבל שבת דקות ספורות לפני השקיעה כדי להוסיף מחול על הקודש.

להרחבה עיין בקישור 'פניני הלכה' - https://ph.yhb.org.il/01-03-02/ (גם בפרקים הסמוכים לקישור זה).