24 שנים לאחר ההתבצרות: האם פעיל המאבק בפרשת חטופי תימן יקבל חנינה?

השרה גילה גמליאל פנתה לנשיא המדינה בבקשה שיחון, 5 שנים לאחר מותו, את עוזי משולם אותו כינתה,"פעיל זכויות אדם אמיץ שנלחם נגד פשע חטיפת ילדי תימן והבלקן. חנינה כזו תעשה צדק היסטורי ותאפשר להנציח את מפעל חייו"

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/11/18 07:52 ל בחשון התשעט

24 שנים לאחר ההתבצרות: האם פעיל המאבק בפרשת חטופי תימן יקבל חנינה?
תמונת ארכיון, צילום: באדיבות עמותת עמר"ם

האם חמש שנים לאחר מותו של עוזי משולם הוא יזכה לחנינה? השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, שיגרה אמש (רביעי) לנשי המדינה מכתב ובו ביקשה שיחון את אחד הפעילים הבולטים במאבק בפרשת חטופי תימן.

"מדינת ישראל חוגגת בחודשים האחרונים 70 שנה לנס הקמתה", כתבה גמליאל לראובן (רובי) ריבלין וציינה כי "לצד החגיגות, זהו גיל שצריך להביט ביושר אל ההיסטוריה שלנו ולתקן את הצריך תיקון".

זכתה בליכודיאדה. גמליאל

השרה גילה גמליאלצילום: פלאש 90. נעם רבקין פנטון

לדבריה, לאחר שהמאבק לחשיפת פרשת ילדי תימן החטופים עלתה לסדר היום ולאור הקשר והחיבור שיש ליוצאי תימן לארץ ישראל, יש לפעול לטיהור שמו של אחד ממובילי המאבק בנושא בשנות התשעים, "עוזי משולם היה איש זכויות אדם, לוחם צדק, שלא יכל לשתוק אל מול העוול והפשע של חטיפת ילדי תימן. שהדברים נגעו לליבו, גם כי צווה לפעול בעניין זה על ידי סבו-מורו רבי חיים סינוואני, תבע ללא הרף הקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר היעלמות הילדים".

בשנת 1994, לאחר מאבק ממושך, התבצר משולם וכמה מחסידיו בביתו כשהם חמושים, בדרישה לפתוח בחקירה ממלכתית בנוגע לחטופים, פרשה שאותה השווה לפשעי הנאצים והניסויים שערך ד"ר מנגלה. לבסוף לאחר שהובטח למשולם על ידי המפכ"ל דאז, אסף חפץ, כי במידה וייכנע ללא הפעלת אלימות המדינה תמלא אחר בקשתו,, הוא יצא מהבית, נעצר ונגזר עליו 8 שנות מאסר שקוצרו לאחר מכן לחמש. בשנת 1999 הוא שוחרר מבית הכלא וכעבור 14 שנה נפטר בגיל 61.

הנשיא ריבלין בחגיגות היובל לחטיבה להתיישבות

יחון את משולם? הנשיא ריבליןצילום: רונן טופלברג

השרה גמליאל טענה כי מדינת ישראל הפרה את הבטחותיה למשולם ו"מנהיגי המדינה רימו אותו". לאור זאת, ועל רקע הכרת המדינה בנושא כאוב זה, ביקשה השרה מהנשיא שיפעל לתיקון העוול שלדעתה נגרם למשולם.

"סמכות החנינה שניתנה לנשיא היא סמכות של צדק, לא של דין", כתבה לסיום פנייתה והוסיפה כי "שופטים אין להם אלא את הראיות שלפניהם. אבל כשהנשיא יושב ושוקל אם לחנון, בפניו עומדות זכויות חברתיות ושיקולי צדק ומוסר. בטחוני כבוד הנשיא, שאתה קשוב לקול הזעקה שקם על מעשים שהיו. הענקת חנינה לעוזי משולם תאפשר להנציח כראוי אותו ואת מלחמתו שבימים אלו קורמת ער וגידים. זו תהיה הושטת יד אל עבר פצועי העבר, יד של שלום שתענה באהבה".

בחשבון הטוויטר שלה צייצה גמליאל כי היא פנתה "יחד עם בנו של הרב עוזי משולם ז"ל לנשיא המדינה ראובן ריבלין בבקשה לחון את משולם אחרי מותו. משולם הוא פעיל זכויות אדם אמיץ שנלחם נגד פשע חטיפת ילדי תימן והבלקן ושילם מחיר אישי כבד. חנינה כזו תעשה צדק היסטורי ותאפשר להנציח את מפעל חייו".