נר שלישי בכותל: הדלקה חגיגית בהשתתפות כ-100 ניצולי שואה

נר שלישי של חנוכה ברחבת הכותל המערבי מוקדש לניצולי שואה בישראל ובעולם, הטקס נערך בהשתתפות כ-100 ניצולי שואה וטקסים מקבילים יתקיימו בברלין וניו יורק. אישי ציבור ורבנים השתתפו בהדלקה

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/11/21 21:59 כו בכסלו התשפב

נר שלישי בכותל: הדלקה חגיגית בהשתתפות כ-100 ניצולי שואה
ההדלקה בכותל, צילום: ואדים ירוחין

את הנר השלישי של חנוכה הקדישו הערב בכותל המערבי לניצולי השואה שבתעצומות נפשם נושאים את לפיד החיים. מרחבת הכותל המערבי, המקום שמסמל את חיות והמשכיות עם ישראל, נישאה תפילה שאורם יוסיף ויגבר כנרות החנוכה, ויזכו לראות בבניין ישראל במהרה.

האירוע התקיים במעמד במעמד: רבה של מגדל העמק, הרב יצחק דוד גרוסמן, רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ', ראש עיריית ירושלים, מר משה לאון, סגן ועידת התביעות בישראל מר שלמה גור, יו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל הגברת קולט אביטל, מזכיר הממשלה מר שלום שלמה, מנכ"ל הקרן למורשת הכותל סולי אליאב, המשנה לראש העיר ירושלים הרב חיים כהן, יחד עם כמאה ניצולי שואה שהגיעו במיוחד להשתתף בערב ההדלקה.

זוהי הפעם החמישית שוועידת התביעות יחד עם הקרן למורשת הכותל עורכים אירוע חגיגי ומקדישים הדלקת נר חנוכה לניצולי השואה. במקביל ועידת התביעות מקיימת אירועים דומים בניו יורק, ברלין וערים נוספות. בשנה שעברה התקיימו האירועים באופן ווירטואלי בלבד, ואילו השנה התאפשר שוב לשמח את ניצולי השואה ברחבת הכותל, בהתאם למגבלות.

שלמה גור, סגן נשיא ועידת התביעות בישראל: "השנה מציינת ועידת התביעות 70 שנה להיווסדה ולפעילותה למען מאות אלפי ניצולי השואה בכל רחבי תבל. התעצמות אור החנוכיה מסמלת את המסע שעשיתם אתם, ניצולי השואה, משאול תחתיות אפל שהביא עליכם הצורר הנאצי ועד לניצחון הגדול על החושך. הבאתם אור לחייכם ולחיינו בעצם הישרדותכם והקמת משפחותיכם. אתם שותפים לתחיית העם היהודי בארצו ובהקמתה של מדינה יהודית ועצמאית – מדינת ישראל".

קולט אביטל יו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל: "אני רוצה בדבריי לחזור לעבר ולמסורת, ב 23 לדצמבר 1943, נר שלישי של חנוכה ביקשו היהודים האסירים בברגן-בלזן לקיים את חג החנוכה. זאת הייתה השנה הרביעית למלחמה. מיליוני יהודים כבר נספו באושוויץ אבל גם בימים האלפים ביותר יהודים רצו לשמור על חיי קהילה ולשמר מסורת. להישאר יהודים. באותו היום בו החליטו להדליק נרות, ללא כלום. משחת נעליים שימשה לשמן, ושרוך הנעליים שימש לנר. הרב חיים שפירא, בין הכלואים למחנה, נעצר לפני הברכה השלישית ובירך ביתר דבקות – שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה. איך יכל הרב לברך בנסיבות אלה? השיב, שבשעה שבירך, עמד לצידו קהל של יהודים רבים שרצונם להאבק על יהדותם. ועל כך בירכתי. אם יש נס שחשוב לי לדבר עליו זו השמירה על הזהות שלנו ועל כך שכולנו כאן".