הפגנה מול בית נשיאת העליון: "לא יהיה שיוויון-לא תלכו לישון"

בג"צ פסק כי מותר להפגין מול בתי אישי ציבור גם לאחר השעה 23:00, והפגנות הימין מול בית נשיאת בית המשפט העליון ממשיכות גם במוצאי השבת הזאת

אלעד הומינר אלעד הומינר, חדשות כיפה 08/08/20 23:27 יח באב התשפ

הפגנה מול בית נשיאת העליון: "לא יהיה שיוויון-לא תלכו לישון"
צילום: אם תרצו

עצרת מחאה גדולה התקיימה הערב (ש') מול ביתה נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות בתל אביב.
במחאה שאורגנה על ידי תנועת "אם תרצו" והחזית לשחרור דרום ת"א יחד עם ארגונים נוספים מהמחנה הלאומי ביקשו המוחים להשמיע את זעקתם מול מה שהם מכנים "דיקטטורת בג"ץ" ושאר אנשי מערכת המשפט. בין הקריאות שהושמעו: "דין צהלה כדין רחביה", "גונבים לנו את הדמוקרטיה, "לא יהיה שיוויון-לא תלכו לישון", "העם הוא הריבון", " אתם בושה" וכן- "ברוכים הבאים לדיקטטורת איראן".

מאות המפגינים הגיעו להפגין גם השבוע החל מהשעה 23:00 בעקבות החלטת שופטי העליון להתיר את מחאת אנשי השמאל מול בית ראש הממשלה המוחים הצטיידו בתופים, זמבורות וכמות כלי נגינה שלא הייתה מביישת רעש של מגרש כדורגל והכל בכפוף להיתר שניתן על ידי בג"ץ להפגנת האנרכיסטים בירושלים.

מתן פלג, יו"ר תנועת "אם תרצו" וממובילי המחאה, אמר: "שופטי בג"ץ פועלים באופן גלוי כגוף פוליטי המבקש לעצב את מדיניות ישראל במקום נבחרי הציבור שלה. גישתם של השופטים היא כי חוקי ישראל לרבות חוקי יסוד הם חומר בידי היוצר ולא מסגרת שעליהם לכבד, לשמר ולפסוק על פיהם. אם תושבי רחביה לא ישנו- כך יהיה גם לתושבי צהלה. הגיע הזמן  שהנשיאה תתפטר לאלתר מתפקידה. די לדיקטטורה של בג"ץ".

שפי פז ודורון אברהמי מהחזית לשחרור דרום תל אביב מסרו כי: "אנחנו לא באים ללטף את אסתר חיות. אנחנו באים להוציא עליה חמת זעם. אנחנו באים להילחם בהפיכה השיפוטית, שמתחילה בבית הדין למשמורת ומסתיימת בבג״צ. לא ניתן למערכת המשפט לקבוע את מדיניות ההגירה של ישראל ולא ניתן לה להחריב את מדינת הלאום". בשבוע שעבר נעצרו פז אברהמי על ריסוס ספריי. 

צילום: גלעד הלחמי - דרום תל אביב בעד הגירוש

לירן ברוך, יו"ר פורום נכי צה"ל למען ביטחון ישראל, שהגיע יחד עם נכי צה"ל נוספים מהפורום אמר כי: "נכי צה"ל רבים באו הערב כדי להגיד די לאכיפה הבררנית . אנחנו לוחמים שנפצעו למען הגנת המדינה, לא יכולים להישאר אדישים נוכח האכיפה הבררנית הבולטת  וההתחשבות הבלתי נסבלת בזכויותיהם של מחבלים רוצחים ע"י בג"ץ. לא ייתכן שזכויותיהם יגברו על הזכות לחיים וביטחון".