מצרכים
1 כרובית
1 קופסת 160 גרם של ריו מרה בשמן זית
עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
שן שום
1 ביצה
חלב, לפי הצורך
50 גרם גבינת פקורינו רומנו מגוררת
מלח ים
לציפוי
1 ביצה טרופה עם כף מים
פירורי קמח מצה
פלפל שחור
שמן עמוק לטיגון
הוראות הכנה
שוטפים, מנקים ומרתיחים את הכרובית במים רותחים מומלחים. מועכים עם מזלג עד למרקם מחית ומערבבים עם הטונה.
2. קוצצים את העירית והשום עם הגבינה המגוררת ומוסיפים לכרובית. כעת מוסיפים את הביצה הטרופה קלות, כמה כפות חלב וזילוף פלפל גרוס.
3. מניחים במקרר לכחצי שעה. בשלב זה יוצרים מהתערובת קציצות קובה קטנות, טובלים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי קמח מצה. מטגנים בכמות נדיבה של שמן רותח עד להזהבה. מסננים את הקרוקטים על נייר סופג.
*ניתן להחליף את הכרובית במחית תפו"א
*ניתן להוסיף לתערובת 2 כפות גבינת ריקוטה.