פיתה ביס ללא גלוטן

חדשות כיפה עדי גבירצמן 23/04/23 12:28 ב באייר התשפג

צילום: עדי גבירצמן התפריט
צילום: עדי גבירצמן התפריט

מצרכים

1/4 כוס קמח קוקוס

1/2 כף קמח שקדים

2 כפות אבקת פסיליום

1 כוס מים חמים

1 כף שמן זית

1.5 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-180C.

2. לערבב ביחד את החומרים היבשים .

3. להוסיף מים חמים ושמן זית, ולערבב ליצירת תערובת בצקית וללוש במשך כמה דקות.

4. לחלק בצק ל-4 חלקים.

5. לרדד את הכדורים ל-4 "פיתות" בקוטר של 9-10 ס״מ מקסימום כל אחת וגובה של לפחות 5-6 ס"מ. חשוב להשאיר גובה לבצק כדי שיהיה קל לפתוח את ה"כיס" של הפיתה.

6. להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל ולהכנית לתנור.

7. לאפות במשך 20-25 דק' עד להזהבה ואווריריות. מומלץ להפוך את הפיתות במהלך האפייה.

כתבות נוספות