דג בעגבניות ושומר

חדשות כיפה חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא 21/03/22 09:05 יח באדר ב'

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חתיכות פילה בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים: דניס/לברק/לוקוס

1 כף שמן זית

4 עלי מרווה

1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים

1-2 שיני שום פרוסות

1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות

3 עגבניות תמר חצויות

שומר גדול פרוס דק

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. מטגנים עלי מרווה במעט שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור. מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות. מוספים את השום ומאדים כדקה, מקפידים שלא יישרף. מוסיפים את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס ומביאים לרתיחה מלאה. מסדרים את הדגים בין העגבניות ומתבלים. אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.

הערות

את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב הרתיחה, את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.

כתבות נוספות