דג בעגבניות ושומר

חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא 21/03/22 09:05 יח באדר ב'

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חתיכות פילה בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים: דניס/לברק/לוקוס

1 כף שמן זית

4 עלי מרווה

1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים

1-2 שיני שום פרוסות

1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות

3 עגבניות תמר חצויות

שומר גדול פרוס דק

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. מטגנים עלי מרווה במעט שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור. מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות. מוספים את השום ומאדים כדקה, מקפידים שלא יישרף. מוסיפים את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס ומביאים לרתיחה מלאה. מסדרים את הדגים בין העגבניות ומתבלים. אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.

הערות

את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב הרתיחה, את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר