אשתי הרמטכ"לית מעבידה אותי לקראת פסח...

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/03/23 06:24 ו בניסן התשפג

שאלה

אשתי החליטה שהיא אחראית על ניקיונות פסח ופשוט מורידה לי פקודות.

לא זכור לי שהתגייסתי שוב.

ראבק, ממתי הפכו אותה לרמטכ"לית?

טוב שהיא לא מחמירה בניקיונות יותר מהאפיפיור. מוסיפה לי אלף ואחד חומרות וזה סתם מלחיץ ת'בית.

תשובה

שלום לך.

בתקופה שלפני החגים בהחלט עולה רף הלחץ בבית.

פתאום משימות נוספות לרשימת המשימות הקיימות בשוטף ואיכשהו צריך להספיק הכל באותו לחץ זמן.

מלכתחילה לא פשוט.

כאשר מרגישים שהוא מפר את האיזון בבית זה מקשה עוד יותר ואני מאמין שעל הנקודה הזו יושבת השאלה.

כדי להתמודד עם השאלה צריך לפרק את המציאות לכמה רבדים.

יחס

בתוך השאלה מסתתר לא מעט ציניות, שג'ורג' קרלין, הקומיקאי האמריקני היהודי האתאיסט, היה אומר על כך שיש מאחורי הציניות הזו אידיאליסט מאוכזב.

כן, אתה מאוכזב ורק אתה יכול לענות על השאלה ממה אתה מאוכזב.

מהשאלה משמע מהילדים ביניכם והתפנית שהם קיבלו מבחינתך.

כבר לא שותפות אלא היררכיה וכשה שאתה הפקוד.

מפריע לך מצד המקום החדש שלך לא פחות מאשר הפגיעה שלו בזוגיות.

בפשטות מי שמייצר את זה המציאות הזו היא שניכם - אתה, כמי שמקבל את זה, ועל פי מה שאתה מתאר ה' היא בצורת היחס שהיא מעניקה.

אפשר והיא תיתן יחס כזה ואתה לא תיתן מקום לכך, ואפשר שאתה משדר את זה ולכן היא מעניקה את היחס הזה.

כך או כך, הכדור חוזר לידיים שלך מצד היחס.

למה אי אפשר להסכים?

כל אחד מכם מגיע מרקע אחר מוסכמות מסוימת ביחס לפסח, כאשר מרבית הסיכויים הם שזה לא נורמות שנוגדות את פסח אלא מרחיבות על ההלכה.

בכוונה נקטנו במילה נורמות כי כנראה זה קשור בבית שגדלתם בו.

ייתכן והיא עושה בדיוק מה שעושים בבית בו היא גדלה, באופן מעשי או רעיוני.

יש כאלה שמקפידים מאוד על הכשרת המטבח מוסיפות שכבות על השיש שהוכשרו - ויש שגדלו במקום כזה מוסיפים כיסויים על הארונות ועל דלתות המקרר מהצד הרעיוני שמא ניתז עליהם חמץ שלא מוקה כמו שצריך.

מעשית הם החמירו על מה שנהוג בבית בו גדלו אך רעיונית המשיכו את הקו.

כדי להתמודד חשוב שתדעו תיאום ציפיות מה אתם רוצים לעשות לקראת פסח, או בכלל בכל הכנה לחג ויציאה מהסדר הרגיל.

ככל שתוכלו את זה לפני זמן הלחץ יהיה זמן לדבר על הדברים ולהגיע לעמק שווה (לא מחייב ויתורים, אך זה נושא אחר).

אמנם, נשמע שאתם כבר שם אס מה ניתן לעשות?

עצה פרקטית- עשה טוב

תעשו רשימה של המשימות העומדות בפתח ותחלקו קודם כל את רמת הדחיפות של כל דבר.

חלק ממה שיעזור הוא פילוח ביניכם לבין עצמכם של מה נחשב ניקיון מח ולקראת פסח ומה בעצם הוא ניקיון עונתי מקיף של הבית.

לאחר מכן תחלקו משימות וכך תדעו אם ניסיתם את ההכרח המינימלי ואולי זה יוריד מהלחץ.

במקביל - תהפכו את זה למשחק ותחביאו אחד לשני פתקים והפתעות במשימות האחד של השניה והאחת של השני וככה זה ידרבן אתכם לרצות לנקות כי אז תמצאו הפתעות.

עצה פרקטית - סור מרע

הזכרנו קודם כל את היחס וזו נקודה שקשה להשתחרר ממנה.

לעזוב לא רק כלפיה את הציניות אלא גם את היחס שאתה מעניק לה בינך לבין עצמך שלא יהיה בציניות.

הציניות מכסה על הרגש האמיתי וחשוב שתיתן מקום לרגש האמיתי.

בתוך היחס דיברנו על הביצה ותרנגולת ומה יוביל למה - המעשים שלה ליחס כלפיך או היחס שאתה מעניק לעצמך כמה שנותן מקום ליחס ממנה.

לכן, חשוב להבין גם להביע, בתורה מכבדת ומקרבת, את המקום שלך.

להביע באופן נחרץ ונעים (לדוג':)-

כשאת אומרת לי 'תנקה את השירותים לפסח' - תיאור אובייקטיבי של מה שהיה.

אני מרגיש שאת פוקדת עלי ומקטינה אותי - מה הרגש שנוצר אצלך.

אני רוצה להרגיש שאנחנו שותפים בזה ולא שנוצר מצב שאת מעצמך מחליטה עלי - הצורך שלך.

האם נוכל לחשוב הערב על שני דרכים אחרות להתנהל בלחץ לקראת פסח ונבחר אחת מהן - בקשה קונקרטית.

מקווה שזה נתן קריאת כיוון. מוזמן לשתף אותנו מה היה. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

נתנאל

יועץ זוגי ומיני

מוקד חברים מקשיבים