תפילה בשעת העליה לארץ ישראל

חדשות כיפה הרב משה ביגל 02/05/10 13:38 יח באייר התשע

שאלה

שלום וברכה,

אני מתגורר בחו"ל, ורוצה לעלות לארץ ישראל בקיץ, בעזרת השם. איזו ברכות יש לברך - בנוסף ל"שהחיינו" - ומתי צריך לברך?

האם קיים ספר שכולל את ההלכות לעולה חדש?

בכבוד רב

יהודה

תשובה

ב"ה
ליהודה השלום והברכה.
בשורה משמחת מאד אתה מבשר בשאלתך, אתה עולה בע"ה לארץ הקודש. החלטה זו היא ללא ספק ההחלטה החשובה בחייך, כי שקולה ישיבת ארץ ישראל ככל המצוות כולן.
בלי ספק יהיה זה רגע שמח מאד בחייך ואתה מרגיש צורך להודות לבורא העולם על שאתה זוכה לעלות לארץ.
לגבי ברכת "שהחיינו" בעליה לארץ. לא מברכים שהחיינו כמו שמברכים על מצווה שמתחדשת בכל שנה כמו שופר, סוכה וכדומה בגלל שמצוות ישוב הארץ היא מצווה תמידית וחייבים בה כל הזמן (אור זרוע א' ברכת המוציא קמ) וגם בגלל שמצוות ישוב הארץ היא מצווה כללית הכוללת בתוכה את כל המצוות והיא תלויה גם בגורמים זרים אז אין מברכים על מצווה שאינה תלויה כולה ביד העושה אותה. (הראי"ה קוק ע"פ תשובת הרשב"א א' , יח).
יש ברכת שהחיינו נוספת שהיא על כל דבר חדש ומשמח כמו בגד או פרי חדשים. (שאינם מצווה).
לכן אני מציע לך מיד בעלותך לארץ לקנות פרי חדש שלא אכלת השנה מפירות ארצנו הקדושה ולברך עליו גם שהחיינו ולהתכוון על ברכת שהחיינו על שמחתך לעלות לארץ הקודש.
אשרך שתזכה לעלות לארץ מרצונך ולפי בחירתך, שה' יעזור לך להקלט טוב בארץ ולשמוח בישיבת הארץ במשך כל חייך.
אשמח להיות לך לעזר בארץ בכל מה שתצטרך.
אל תהסס להתקשר אלי בכל זמן , טלפון: 0522391763

בברכת העם התורה והארץ
משה ביגל הרב המקומי מיתר.