שעון קיץ

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 09/02/11 18:54 ה באדר א'

שאלה

כבוד הרב, לא ברורה לי העובדה מדוע כל זרמי היהדות אינן מתנגדות למלחמה נגד קיצור שעון הקיץ. הרי קיצור שעות שעון הקיץ גורם לאלפי אנשים לנהוג בחשכה במקום באור. נהיגה בחושך מסוכנת ב 30% יותר מאשר באור כל ינקותה יודע זאת. אם כך שומה עלינו המאמינים בתורה לעשות הכל על מנת לא לגרום חלילה לרבע תאונה על מנת להקל על התפילה. הרי זה פלא רוב המצדדים בקיצור שעון הקיץ הם חברי כנסת דתיים . מה הם לא מכירים את התורה ? מה לא ברור להם שקיפוח נפש זו עבירה חמורה הרבה יותר מאיחור לתפילה??

תשובה

שלום,

נראה שכבר קיבלת תשובה לשאלתך מאדם גדול:

http://www.maale.org.il/index.php/ser/show?vidid=130896

אם הדבר בנפשך - אל תתיאש. אסוף מאמרים ומחקרים, פנה לאנשי מקצוע שיאשרו את דבריך, ואחר כך חפש אוזן קשבת אצל רבנים.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב