רק רוצה לעשות את הדבר הנכון לו ולי..

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 15/05/14 21:30 טו באייר התשעד

שאלה

היי, אני נערה דתיה-לאומית בת 17. לפני 3 חודשים הכרתי בחור בן 19 שנמצא בהליכי תשובה, ונקשרנו מאוד.. הקשר נהיה עמוק, דיברנו כל יום בטלפון וכאלה.. בשבועות האחרונים חשבתי על העניין לעומק והתייעצתי והבנתי שהקשר כרגע לא בזמן מתאים מבחינת הגיל שלי.. אז חתכתי את הקשר והסברתי לו בדיוק למה. הבעיה היא שהוא עבר כ"כ הרבה דברים רעים בחיים שלו, הוא היה במקומות הכי שפלים שאפשר לתאר, (שתיה, אלימות..) ומשם הוא עלה ומתחזק עכשיו. (כמובן שיש לו עדיין המון לעלות, הוא רק בתחילת הדרך..) בכל הזמן הזה הוא אמר לי שאני עוזרת לו להשתנות ומאז שאני פה הוא מרגיש אור בחיים שלו.. ועכשיו עזבתי אותו.. ואני מרגישה נורא עם עצמי.. מפחדת שבגללי הוא יחזור חזרה למטה (אני לא צריכה להגיד לך כמה הדרך קלה להגיע לשם), החברה שהוא בא ממנה היא לא חברה טובה, והמשפחה לא תיתן לו את המענה ב100 אחוז.. והוא באמת כ"כ חשוב לי שאני לא יכולה להפסיק את זה ככה.. בבקשה תעזרו לי לעשות את הדבר הנכון.. באמת יש לי רגשות מאוד גדולים אליו, ואני בכלל לא בטוחה שעשיתי את הדבר הנכון.. האם כדאי לי לחזור לקשר?

תשובה

שלום,

אין לחזור אל הקשר בגלל שאת דואגת למצבו הרוחני. בשביל זה יש ישיבות לבעלי תשובה, שילך לשם ויתקדם. זה לא התפקיד שלך, וזה לא התפקיד של קשר זוגי.

ובכלל, אין ליצור קשר עם בחור שבתחילת תהליך תשובה, אלא רק לאחר שעולמו התייצב והוא בטוח בדרכו.

בעוד כמה שנים, כשמצבו יתייצב, ואת תהיי בשלה יותר לקשר, תבדקי שוב את האופציה לקשר איתו.

בהצלחה.