קול באשה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/07/10 19:03 י באב התשע

שאלה

האם מותר לגבר ללכת לקונצרט בו מופיעה אשה. הכרטיסים במקום מרוחק וספק אם יבחין ממש בפניה, זו זמרת אופרה לא מפורסמת כך שהוא לא יודע איך היא נראית. האם יש מקום להקל במידה והוא יעצום את עיניו כששרה הזמרת בקונצרט (יש חלקים ששרים גברים, חלקים שרק התזמורת וכו')

תודה

תשובה

בס"ד

שלום לך

חכמים קבעו כי "קול באישה ערווה", כלומר קולה של אישה כששרה מהווה איסור לגבר.

אולם אם אכן הוא איננו רואה את פניה, והוא איננו יודע איך היא נראית, מותר לו להשתתף בקונצרט כזה.

עצימת עיניים לא עוזרת לעניין זה.

בהצלחה