צניעות בתוך המשפחה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 25/07/10 12:20 יד באב התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מספר שאלות בקשר לצניעות,

אני גרוש עם שני ילדים וב"ה אני זוכה להתחתן בשנית!

אשתי הראשונה הייתה חילונית ולכן לא דאגתי להתעדכן בתשובות לשאלות בנישואיי הקודמים לצערי.

אציין שאנחנו ספרדים.

א. האם יש חובה לאשה להסתובב בביתה עם כיסוי ראש? וכאשר היא נידה?

ב. האם יש עניין או חובה לאשה לישון עם כיסוי ראש כאשר היא נידה?

ג. האם היא צריכה להתייחס לילדיי (ביתי בת 6 ובני בן 4) בצורה מיוחדת לעניין צניעות או להתנהג ממש כאילו הם ילדיה (וכן עד איזה גיל?)

בתודה רבה!

יוני

תשובה

בס"ד

שלום לך ומזל טוב

א. מעיקר הדין אישה בתוך ביתה וכשבעלה מותר לה, יכולה ללכת גם בלא כיסוי ראש. כאשר אישה נידה אסורה על בעלה צריכה ללכת עם כיסוי ראש .
ב. לגבי הליכה לישון בספר דרכי טהרה (עמ' נ')כתב שראוי שתישן עם כיסוי ראש. אולם יש פוסקים המקילים בכך.

ג. לגבי היחס לילדים: כיוון שהבן הוא בן 4 כרגע היא יכולה להתייחס אליו כרגיל. אולם עם גדילתו ראוי שתעשו שאלת חכם כיצד לנהוג.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל