פסיקה אשכנזית ליוצא אשכנז

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 24/01/11 14:18 יט בשבט התשעא

שאלה

האם אשכנזי מחוייב לפסיקה אשכנזית של רמ"א או של פוסקי זמנינו הגרש"ז אוריבעך או הרב אלישיב למרות שנראה לי בסברא פשוטה וללא עיון שסברת רב ספרדי נראית יותר דהיינו שבמחשבתי חידשתי את חידוש הרב הספרדי משום מה אבי טען לי שמשום אל תטוש תורת אמך ולכן אני מחויב לפסיקה אשכנזית

תשובה

שלום,

יוצא אשכנז מחויב בכל פסיקות הרמ"א, ובכל מנהגי האשכנזים. אפילו על המבטא האשכנזי והספרדי הייתה מחלוקת בין הרבנים הראשיים, הרב קוק והרב עוזיאל זצ"ל, אם יש בו משום מנהג ו"אל תיטוש תורת אמך".

בדורנו זכינו ב"ה לקיבוץ גלויות. הרבנים ה"ספרדיים" והרבנים ה"אשכנזים" בדורנו - שניהם ארץ-ישראלים. אם נחלקים רבנים בדבר שאין בו מחלוקת שו"ע ורמ"א, וגם לא מנהג אשכנזי או ספרדי, אלא הלכה יבשה כמו ברכתו של חטיף מסוים, ניתן לבחור בפסיקה שנראית לך.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב