פירוש חלום

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/02/11 23:38 יט באדר א'

שאלה

שלום,

אתמול חלמתי כי אני יוצאת למן טיול במקום שיש בו מלא עצים ירוקים אך במקביל יש מלא מלא קברים

והמטרה בטיול הוא לחפש מישהו קרוב

ואז אני מגיעה למקום אחרי שחציתי את הקברים שיש מלא ביקתות ששם קרים המתים אני נכנסת לאיזו ביקתה ואני יודעת שיש בחדר מישהי שאני מכירה אך אין לי איך להגיע אליה היא נעולה בחדר וכולם שם היו בלבן ואז אני נשארת שם מס' ימים או שעות זה נראה כמו הרבה זמן ואומרים לי כי אני צריכה לחזור אסור לי להישאר כאן הרבה זמן כי מסוכן פה ואת ההמשך אני לא זוכרת

החלום ממש מטריד אותי אני חושבת על כך במשך כל היום יש סיבה לדאגה?

תשובה

שלום,

במידה וחלום מטריד ומעציב, ניתן לעשות באותו יום הטבת חלום בפני שלושה, ע"פ הנוסח בסידורים הספרדיים. ניתן גם להתענות לביטול החלום, אבל אז העיקר הוא התשובה ולא התענית.

מצד האמת אין סיבה לדאגה, דברי הגמרא בברכות: "דברי חלומות לא מעלין ולא מורידין".

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב