ספירת העומר

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 30/04/08 22:52 כה בניסן התשסח

שאלה

שלום,

רציתי לשאול בקשר לשמיעת מוזיקה בספירת העומר...

אני כל היום שומעת מוזיקה זה בערך כל מה שאני עושה ביום אני לא יכולה שניה בלי מוזיקה וזה עוזר לי להירגע ולשכח מכל הדברים שאני עוברת ובכל מקרה אני שומעת שירים רגועים ולא שמחים האם מותר לשמוע??

תודה מראש

תשובה

• הקדמה : המשנה ברורה כתב שנהגו איסור לעשות ריקודים ומחולות בימים אלו. ערוך השולחן הוסיף שנהגו ישראל בכל אתר ואתר שלא לשמוע נגינה מכלי זמר, ואפילו בלא ריקודים ומחולות. אחרוני דורנו אסרו גם שמיעת מוסיקה בבית הבוקעת מטייפ וכדומה . בכ"מ, הכלל באיסור הוא שיש עניין להחמיר בדברים המביאים לידי שמחה יתירה.
• ע"פ הנ"ל, אין להחמיר במוסיקת רקע ששומע אדם במהלך נסיעה וכדומה, כיוון שאין מטרת השמיעה להביא לשמחה יתירה אלא לסייע בנהיגה ובכ"מ יש להקפיד שלא לשמוע ב-Full Volume כיוון שאז כבר לא ניתן להגדיר זאת כמוסיקת רקע.
• שירים שקטים, ניתן להקל בשמיעתם כיוון שאינם מביאים לשמחה יתירה, אלא לרגיעה והתרגשות רוחנית ואלו דברים שלא נאסרו כלל.
• שירי קודש, מותרים בכל מקרה, כיוון שמעולם לא נאסרו בגזירת האבלות הבסיסית של שמיעת שירים לאחר חורבן הבית, ומטרתם להביא לעילוי רוחני ולא רק לשמחה ובידור.
• בכל הנ"ל, יש להחמיר בהופעות חיות וכדומה שיש בהם כלי נגינה ממש ושמחה יתירה.
• ניגון למטרה לימודית או לצורך פרנסה – מותר .
בברכה
רונן