סידור בטלפון

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 15/01/11 23:01 י בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

סידור בטלפון נראה לי לא מתאים רציתי לדעת מה הרב חושב על העיניין הזה שכן יש בטלפון עוד דברים חוץ מסידור בתודה מראש דוד

תשובה

שלום

א. כל כלי שנוצר בעולם ראוי לעשותו כלי לעבוד את ה´. זה יפה וראוי שבכל מקום שתלך יהיה לך את נוסחי התפילה והברכות. (אני אישית עדיין הולך עם סידור מנחה וערבית בכיס, אבל אני קצת מיושן).
ב. יש הטוענים שלהתפלל מתוך פלאפון זה לא ראוי. אני מבין את הטענה, אני בעצמי הייתי נמנע מלעשות זאת, אך בודאי שזה לא אסור. ואדרבא אם האלטרנטיבה היא לא להתפלל או "לשחק אותה" כאילו שאתה יודע את התפילה, אז עדיף מתוך פלאפון. אני מניח שמה שפעם היה מתמיה, לראות אדם מתפלל מתוך פלאפון (וכולם היו חושבים שהאיש קורא הודעות במקום להתפלל) - הופך אט אט, לדבר מקובל. (אך שלי אישית זה עדיין נראה קצת מוזר)
ג. זה שיש בטלפון עוד דברים, זה בדיוק כמו שבארנק שלי יש עוד כמה דברים בנוסף לסידור מנחה וערבית.

כל טוב