סוכה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 02/02/11 13:28 כח בשבט התשעא

שאלה

האם ישנה בעיה כלשהי עם בניית סוכה בפרגולה העשוייה מאלומיניום? על מה צריך להקפיד בזמן בניית הפרגולה?

תודה

אריאל

תשובה

שלום אריאל,

יש הרבה פרטים בהלכות סוכה, ואם מדובר בהוצאה כספית גדולה כדאי להתייעץ עם רב.

שתי בעיות שכיחות בפרגולה:

א. "תעשה ולא מן העשוי" - צריכה להיות אפשרות לפרק את גג הפרגולה ולהרכיב אותו מחדש (או לשים סכך במקומו)
ב. מעמיד לסכך - מה שמחזיק את הסכך צריך להיות עשוי עץ, ולשיטות מסוימות גם "מעמיד דמעמיד" - כלומר גם מה שמחזיק את הקרשים שמחזיקים את הסכך. אפשר לבנות את גג הפרגולה מעץ ולהוסיף עליו סכך, (אחרי פירוק והרכבה), או פשוט להחליף אותו בקורות עץ וסכך לקראת החג.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב