מי ישלם?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 11/08/10 16:02 א באלול התשע

שאלה

אז ככה..סיפור אם שמות בדויים.. אבל סיפור אמיתי אז אני צכה את עזרתכם!

אז ככה.. ציפי נעמה ודפנה הלכו למעיין..(מעיין מלשון מעיין שיש בו מים)

סבבה? סבבה..

נעמה שמה את החצאית שלה על אבן שנמצא במקום שאי אפשר לראות מה יש עליו.. זה היה כזה אבן מעל המעין שאפשר להגיע אליו ..

ציפי שמה את הפלאפון שלה על יד החצאית יותר קרוב למעין.. משו כזה =י)

(ה= זה החצאית הי' זה הפלאפון וה) זה המעין)

ציפי נעמה ודפנה נהנו השתוללו וכו'..

כאשר גמרו והיו צריכות ללכת, נעמה בקשה מדפנה שתעביר את החצאית שלה..

נעמה כמובן לא ראתה את הפלאפון שהיה מונח לידו ומשכה את החצאית, והפלאפון נפל למים..

הפלאפון הלך לעולמו!

מי צריך לשלם?

תשובה

בס"ד

שלום לך

אמנם קשה היה להבחין בכל הפרטים לאור מילות הסלנג הרבות המשולבות בשאלתך.

אולם לגופו של עניין:

נעמה שמשכה את החצאית פטורה מלשלם על הפלאפון.
המקום בו היא שמה את הפלאפון, איננו מקום צפוי, כך שנעמה שמשכה את הפלאפון לא יכלה לדעת שיש שם פלאפון ולכן לא אשמה בנזק שהיה שם.

עייני: בספר משפטי התורה חלק א' סימן ב' בהרחבה במקרה דומה.

בהצלחה