מזוזה קרועה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 24/11/02 12:50 יט בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכ' הרב שליט"א

לפני כשמונה שנים גרתי בקרוון ואחד הישובים

לקחתי המזזות לבדיקה ומצאתי שהמזוזה של הדלת של הכניסה היתה קרוע באמצא, ממש באמצה של המזוזה, כאילו יש לה מכה.

חשבתי מה לעשות אולי לקחת אותה לרב מקובל אך בסופו של דבר השארתי אותה אצלי (כמובן ששמתי מזזה חדשה במקומה)

באותו שנה נכבה אחד מהנרות של ראש השנה.

התפללתי שיגמר השנה בשלום.

לא עבר הרבה זמן באבא שלי נפטר, לאחר מכן (ב"ה) התגרשתי(ואז החלה תקופה מאוד קשה עקב גירושים קשים) לאחר מכן פיטרו אותי מהעבודה, והקרובי משפחה שהיו לי בארץ חזרו לחו"ל

1. האם המזזה או הנרות זה סימן או אפשר לתלות הדבר כצירוף מקראים רגילים הרי המזזה נמצאת בחוץ במשקוף של קרוון עם שמש כל היום , לא מצאתי מקור למי שנכבה לו נר של ראש השנה.

2.מה לעשות עם המזזה, האם מן הדין חיבין לקחת אותה לגניזה או אפשר לשמור אותה

3.תודה לקל רוב הבעיות נפטרו אך עדיין אני נשארתי גרוש וקשה לי מאוד למצוא בת זוג וכשכבר מצאתי היא רצתה להפסיק הקשר

תשובה

שלום לשואל .

לפעמים כשיש כל כך הרבה דאגות וצרות אזי מתוך כל הסבוכים עולה וצומחת הישועה ובעזרת השם מן המיצר תקרא והשם יענה ותראה אור גדול .

ולגבי המזוזה - ראשית גש למקום שיש גניזת " שמות " כלומר לא גניזה רגילה אלא גניזה של שמות בספרי תורה תפילין ומזוזות , וזו גניזה מיוחדת , ואל תשההא את המזוזה הפסולה בביתך .

הנני מעריך בהבנה פשוטה שאביך ז'ל לא מת בגלל שהנר כבה , ולא התגרשת בגלל שהנר כבה , ולא עזבה אותך המשודכת הבאה בגלל הנר .

מה שהיה - היה , צעד קדימה באמונה תמימה בהשם יתברך , השלך עליו יהבך , והוא יכלכלך .
התפלל אליו , בקש ממנו רחמים , שכון ארץ ורעה אמונה ועשה טוב וחסד.
וה' ישמע ויושיע , ובזכות נרות החנוכה המהודרים , תראה אורה וברכה
לגבי בת זוג ציין כאן קצת פרטים , בלי שם , אולי משהי מהגולשות או חברתה תרצה להכיר אותך
בהצלחה רבה