מזוזה בבית

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 03/02/11 14:04 כט בשבט התשעא

שאלה

שלום!

אני צריכה לשים מזוזה בחדר שלי ואשמח לדעת כמה דברים:

1. מאיפה אני קונה מזוזה? האם זה משנה איזו מזוזה? איך אדע שהיא טובה ?

2. האם רק רב מוסמך לתקוע המזוזה ? או שאפשרי שגם בחור "רגיל" ישים את המזוזה ?

3. מה צריך לברך ?

תודה

תשובה

שלום הודיה,

א. מזוזות נמכרות ע"י סופרים, בחנויות לתשמישי קדושה, וגם באינטרנט, במחירים מעל 100 ש"ח.
מזוזה צריכה להיות כתובה בידי סופר מוסמך. יש מכונים בשם "משמרת סת"ם" ו"יד רפאל" שנותנים 'תעודת כשרות' לסופרים. (בחנות - חפשי מדבקה מאחורי הקלף).
אפשר לבקש מהרב המקומי פרטים של סופר ולפנות אליו.

ב. כל איש ואשה יכולים לקבוע מזוזה. מימין הנכנסים, בשליש העליון של המשקוף, 10 ס"מ מלמעלה, באלכסון מהבית החוצה (ראש כלפי פנים וסוף כלפי חוץ). שם ש-ד-י המופיע מאחורי הקלף צריך לפנות החוצה.

ג. "ברוך אתה אדני, אלהינו מלך העולם, אשר קדשנו במצוותיו וציונו על קביעת מזוזה"

ברכה והצלחה!

חנן
המשיב אינו רב